Ártárgyalás

A ártárgyalás tréning célja

Az ártárgyalás tréning célja, hogy a résztvevők értsék a szervezet árképzési stratégiáját, képesek legyenek ezt képviselni, illetve képesek legyenek az esetleg magasabb árakat is kimondani, érvelni mellette, stb. Az árak kommunikációja nem mindig könnyű, így szükséges megfelelő érveket ismernünk, mikor kimondjuk termékünk, szolgáltatásunk díját. A tréning célja, hogy ebben adjon gyakorlatot, jártasságot a résztvevőknek. A tréning célja lehet továbbá, hogy segítsen kezelni az ellenvetéseket és kifogásokat, valamint áremelés esetén segíti a kommunikációt.

Az ártárgyalás tréninget kizárólag úgy tartjuk, hogy elsőként a tárgyalástechnikai készségeket fejlesztjük, kiv. ha a csoportot az utóbbi  max. 3 évben fejlesztették e területen. Az ártárgyalás tréninghez elengedhetetlen a tárgyalástechnikai készségek fejlesztése.

A tréning pontos célját Önökkel egyeztetve határozzuk meg minden esetben!

Mi érhető el a tréning által?

Az ártárgyalási technikákat, készségeket fejlesztő tréning az alábbi területekre tud hatással lenni:

  • árképzés átlátása
  • ár képviselete
  • érvek ismerete az árak mellett
  • áremelés bevezetése
  • kifogások, ellenvetések kezelése

Módszereink, előkészületek

Az általunk megtervezett és szervezett tréningek, szervezetfejlesztési programok hatékonyságának alapját az Előkészítési szakasz képezi. Az itt feltárt információk szolgáltatják a megfelelő inputot a tréningprogramok felépítéséhez. Az Előkészítési szakaszt követi a Felkészülés fázisa, amelyet a Lebonyolítás, majd egy olyan Visszajelzés követ, amelynek írásos anyaga a szervezet számára a későbbiek során mintegy továbblépési segédletként is szolgál.


Ajánlatkérés, érdeklődés

Ajánlatkérésével, érdeklődésével kapcsolatban keresse bizalommal kolléganőnket, Villám Orsolyát!

Villám Orsolya

info@treningakademia.hu

Telefon: + 36 30 261 2184 | +36 1 887 2355