Motiváló Emberek – D. Tóth Kriszta

Heti Motiváló Emberünk – Anyák napja közeledtével – egy ízig-vérig Nő és ízig-vérig Édesanya. Képes arra, hogy az örömmel végzett munka után “megnyomja az anyakapcsolót”, hogy felhőtlen, mindent elfelejtő, boldog pillanatokat tölthessen kislányával a konyhában. És nemcsak, hogy elkíséri őt a hipp-hopp órákra, hanem együtt is táncol vele, hogy megéljenek minden együtt töltött percet. Számos könyvet írt már Loláról, melyekben az anyaság és a szülővé válás időnként nehéz, kihívásokkal teli, de fantasztikus útjáról mesél: “Anyának lenni a világ legnagyobb kalandja. A hagyományok, szokások és előítéletek miatt jó ideig csak áhítattal illett írni róla. Pedig anyának lenni tanulási, érlelődési folyamat is, tele kétségekkel, riadalmakkal és persze rengeteg boldogsággal.”

DTK

A könyvek Kriszta történetei. Nem babanaplók, hanem kalandregények. Igaz történetek valós szereplőkkel, kíméletlen őszinteséggel, humorral. Nem szépítve azt, ami nehéz, nem titkolva, hogy az anyaság nem mindig leányálom. Történet egy nőről, akiből egyszer csak anya lesz, egy magyar-angol szerelmespárról, akikből szülők lesznek. Egy másik könyvében pedig a saját édesanyjáról ír – aki már nincs köztünk. Gondolatait egyes szám első személyben osztja meg velünk. S hogy miért? Ő maga így fogalmaz erről: „Sokáig ő volt számomra az idol, aztán meg kellett ismernem a hibáit, el kellett fogadnom az esendőségét, megértenem a logikáját. De talán soha nem éreztem olyan közel magamhoz, mint most, hogy a bőrében élek. Ez elsősorban egy regény, inkább fikció, mint a valóság hű dokumentuma, ezt nagyon fontos tudni. Csak a benne szereplő nő, anya az enyém – de ő nagyon.”

2005 óta a Magyar Speciális Olimpia Szövetség önkéntese, 2010 óta a mozgalom hivatalos jószolgálati nagykövete.

2012 őszén csatlakozott az ENSZ Gyermekjogi Alapjához, 2014. február 5-én pedig hivatalosan is kinevezték az UNICEF magyarországi Nagykövetévé. Ő az UNICEF kampányainak arca, a szervezet támogatója és kommunikációs tanácsadója.

2009-ben az év médiaszemélyiségévé, 2007-ben pedig az év író-újságírónőjévé választották.

Tóth Kriszta 1975. február 1-jén született Kaposváron, pedagógus családba. A Kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumba járt, majd az ELTE Bölcsészettudományi Karának hallgatója volt. Elvégezte a média szakot, angol nyelv és irodalomból Master of Arts diplomát szerzett.

Munkássága…
 • 1995 szeptemberétől 1996 márciusáig újságíró és kutató volt a The Budapest Sun-nál.
 • 1996 márciusától augusztusig újságíró-gyakornok az Instant News Service-nél, Washingtonban.
 • 1996 szeptemberétől 1 évig újságíróként dolgozott a Budapest Business Journal -nél.
 • 1997 októberétől 1999 júniusáig szerkesztő-riporter volt a TV3 Televízió híradójánál, a Hír3-nál.
 • Nevében a „D” gyermekkori becenevéből (Duci) származik, mert amikor képernyőre került, már volt egy Tóth Krisztina nevű költőnő.
 • 1999 júniusától 3 évig szerkesztő-riporter-műsorvezetőként tevékenykedett az RTL Klubnál (Akták, Híradó).
 • 2002  októberétől másfél évig szerkesztő-műsorvezető volt a Magyar Televíziónál.
 • 2004 júniusától 2007 márciusáig a köztévé brüsszeli tudósítója és irodavezetője.
 • 2007 márciusában tért haza Brüsszelből, ekkortól újra a Magyar Televízió Híradójának vezető arca, a Panoráma című külpolitikai magazin műsorvezetője.
 • 2006 és 2011 között a Nők Lapja című hetilap publicistája.
 • 2012-től a bookline.hu oldalon publikál.
 • 2011 márciusától elköszönt a napi híradózástól, de maradt a Magyar Televízió munkatársa, és októberben saját műsorral indult: DTK – D. Tóth Kriszta Show címmel. 2013 januárjában végleg felmondott a Magyar Televíziónál.
 • 2013-ban megírta első regényét ‘Jöttem, hadd lássalak’ címmel. Második regénye ‘Húszezer éjszaka’ címmel 2014-ben jelent meg. 2015 márciusában elindította saját online magazinját, a WMN-t, amelynek a kezdetektől főszerkesztője is.
 • Websorozatot is indított ‘Elviszlek magammal’ címmel. Egyszerű vagy annak kinéző, de sokkal inkább elmélyülő, beszélgetős, nem a bulvár- és csili-vili faktorra építő műsor. Meghívott vendégével mindig őszintén beszélget, az általában megszokott, bulváros, hatásvadász körítés és rámenősség nélkül.
 • Könyvei: Húszezer éjszaka (regény), Jöttem, hadd lássalak (regény), Lolával az élet, Lolamesék (mesekönyv és rajzfilm sorozat), Nagylánykönyv, Bátorkönyv (társszerző, szerkesztő), Zinka és Hugó – A rejtélyes üzenet (szerkesztő).
… és a nő és édesanya, aki mögötte van

Kriszta sok mindenben példát mutat számunkra. Élő bizonyítéka annak, hogy egy nő igenis képes minden szerepét tudatosan, örömmel megélni, munkáját nagy hittel és élvezettel elvégezni. Amikor kell, vezető, amikor kell, segítő. Gondoskodó társ és anya. Mindezt pedig úgy teszi, hogy mindig, minden széllel szemben önmaga tudjon maradni. Csinosan, ragyogva, kedves és tiszta méltósággal, tiszteletteljes tartással.


Ha kíváncsi vagy, hogy mik azok a fejleszthető készségek és tulajdonságok, amiket  Kriszta a saját életében és mindennapjaiban profi módon művel és használ, gyere el képzéseinkre. Mi mindent megteszünk, hogy mindezeket Te is megszerezhesd és elsajátíthasd: