Csapatépítő tréningek (Indoor és outdoor csapatépítés)

Újra együtt! Túl a bezártságon, home-office-on, online világon, menjünk ki a szabadba, töltődjünk fel együtt játékos, szórakoztató, kültéri csapatépítő programjainkon! Ezek a programok lehetővé teszik, hogy a munkatársak újra egymásra hangolódjanak,, kikapcsoljanak a hétköznapok megszokott kerékvágásból, új lendülettel és célokkal töltődjenek fel. Tréningjeinken a közösen átélt élmények újra összekovácsolják a résztvevőket. A kreativitás, játékosság és jókedv számunkra egyértelmű visszajelzése a csapatépítés sikerének. Csapatépítő tréningjeink az ország egész területén megvalósíthatók. Kis és nagylétszámú csapatépítő programok széles kínálatával minden felmerülő igényre van megoldásunk!
Néhány órás csapatépítő kikapcsolódástól kezdve egészen a többnapos programokig, átvállaljuk Önről a szervezés terhét.

Csapatépítő tréning

Az alábbi helyzetekben javasoljuk csapatépítő tréning megszervezését

  • belső információáramlás nem működik, nem adnak át információkat a kollégák, vezetők
  • nincs együttműködés az osztályok/részlegek között
  • túl lassú a problémák megoldása, problémás az időgazdálkodás
  • elmérgesedtek a konfliktusok
  • felszín alatti konfliktusok bomlasztják a csapatot
  • megnövekedett a fluktuáció
  • új a vezető
  • új a csapat, s még össze kell szokniuk

„Ha gyorsan akarsz menni, menj egyedül. Ha messzire akarsz jutni, menjetek együtt.” (Afrikai közmondás)


Indoor és outdoor csapatépítő tréningek

A teljesítmény és hatékonyság növelését, az együttműködés fejlesztését, a céges stratégia megvalósítását támogatjuk programjainkon. Természetesen fontos a jó hangulat, az élmények, azonban akkor érdemes igazán felkérnie egy tapasztalt tréningcéget, ha mindezek mellett fejlesztést is szeretne megvalósítani, előre szeretne lépni az együttműködésben. Erre koncentrálunk az indoor és az outdoor tréningek során egyaránt.

Az indoor és outdoor csapatépítést leginkább a helyszínük különbözteti meg. A tréning helyszínének megváltoztatása az outdoor tréningek sikerének egyik kulcsa, hiszen kibillentjük a résztvevőket megszokott környezetükből, komfortzónájukból. Olyan feltételek között, ahol otthonosan mozognak, felvehetik a számukra kényelmes szerepeket és magatartásformákat, lassabban lehet változást elérni. (Az indoor tréningeknél is ezért javasoljuk a munkahelyen kívüli megvalósítást.) A szokatlan, új környezet kizökkenti az embereket ezekből a megrögzült állapotokból, kimozdítja őket a munkahelyükön már reflexként működő szerepekből, új nézőpontok és megoldások születhetnek, akár gyorsabban is érhetünk el változást.

Abban viszont abszolút megegyeznek az indoor és outdoor programok, hogy mindkettőben a tapasztalati tanulás módszertanát alkalmazzuk. A csapat együtt vagy kisebb egységekben olyan feladatokat old meg, melyek nemcsak izgalmasak és kihívóak, de modellezik is azokat a helyzeteket, melyekkel munkahelyükön szembesülnek a résztvevők.

Amit érdemes tudni az outdoor csapatépítésről

Mi outdoor csapatépítés célja?

…az egyén és a csapat fejlesztése természetes körülmények között − játékos, újszerű gyakorlatok révén.

Mi a fejlődés alapja?

…az egyén saját tapasztalata, szembesülése a körülötte lévő emberek viselkedési stílusával és a természet okozta kihívásokkal.

Miért a természet?

…mert a természet „elősegíti”, hogy a résztvevők kilépjenek a komfortzónájukból − így lesznek az eredmények, változások valóban maradandóak.

Kell-e különleges fizikai felkészültség?

Nem. Elég az átlagos.

Mit tesz a tréner?

Moderál. Segíti a résztevőket, hogy megoszthassák egymással a tapasztalataikat, illetve hogy ezeket a tapasztalatokat kivetíthessék a munkahely világára.

Outdoor csapatépítő tréningjeink:

Állatasszisztált tréningek
Navigációs kincskereső túra
Túlélő tréning

Indoor csapatépítő tréningjeink:

“Kell 1 Csapat!” csapatépítő tréning /Együttműködés és hatékonyság a home office-on túl/

Ajánlatkérésével, érdeklődésével kapcsolatban keresse bizalommal kollégáinkat!

Gáspár Zsóka
Tréningágazat-vezető
info@treningakademia.hu
+36 1 887 2326
+36 30 261 5809
Sarkadi Réka
Tréningszervező
info@treningakademia.hu
+36 1 887 2317
+36 30 261 2184

További vállalati tréningek a Soter Tréningakadémiánál