Elégedettségmérés – vállalati tréningek

Elégedettségmérés – Piackutatás

A tréninggel, tanácsadással, fejlesztéssel megbízó partnereinket rendszeresen arra kérjük, hogy egy elégedettségmérés során értékeljék az általunk nyújtott szolgáltatást, a SOTER Tréningakadémia munkáját, továbbá rákérdezünk arra is, mi az, ami miatt kifejezetten szeretnek velünk dolgozni, amit kiemelnének a velünk való együttműködésben.

Legtöbb partnerünk határozott előnyként emeli ki, hogy a telefonos egyeztetés után mindenképpen fontosnak tartják a személyes találkozókat. E találkozók alkalmasak arra, hogy a felek jobban megismerjék egymást, sokkal több információ derül ki a partner igényeiről, mint egy-egy email-váltás alkalmával; teljes mértékben cégre szabott ajánlat és program kidolgozását teszi mindez lehetővé. Partnereink kiemelték, hogy a cégre szabottságot értékelik legnagyobb erősségünknek.

Ahogy egyik partnerünk is írta, a legfontosabb a testreszabhatóság: hogy érezze és tudja az ügyfél, az ajánlat konkrét igényekre válaszol, nem csupán egy általános tematika.

A személyes találkozó előtt nem csupán a honlapon található referenciák határozzák meg a kapcsolatfelvételt az általunk megkérdezettek körében, hanem az ismerősök, más partnerek véleménye is rengeteget számít. Így megkértük partnereinket, hogy írják le saját szavaikkal, ők mit mondanának rólunk:

„A tréningekkel, felmérésekkel kapcsolatos gyors reakciók nagyon fontosak, értékelem, hogy nem kell napokat várni egy ajánlatra. A felmerült témával kapcsolatban mindig kapok előremutató tanácsokat, javaslatokat.” (H-B. Attiláné)

„A tréner felkészült volt ad-hoc kérdésekben is, rugalmasan kezelte a tananyagot, ahol igény volt rá,  az életben bennünket személyesen érintő szituációkra is kitértünk, azokat is gyakoroltuk, tanáccsal látott el minket. Barátságos, magával ragadott a hozzáállása, öröm volt együtt dolgozni vele.” (V-né F. Ágnes)

„Kiválóan felkészült, szimpatikus egyéniségű tréner. Az általunk elvárt és előre közölt elvárásokat teljesítő tréning. Változatos és a tréning céljának elérését nagyban segítő feladatok. A jobb önismeret megszerzését segítő tesztek. A tárgyalástechnikai készséget fejlesztő gyakorlatok.” (B. Zoltán)

A személyes találkozók és ismerősök véleménye mellett sokan hangsúlyozták, hogy a kiválasztás során meglehetősen nagy jelentősége van annak, hogy az adott tréningcég minőségi szolgáltatást nyújt-e, és azt milyen áron teszi. Emellett természetesen a trénerek, oktatók referenciái és a tréningszervező személye, hozzáértése sem utolsó szempont, ahogy ezt a fenti referenciák is alátámasztják.

diagram3

Összefoglalóul a partnereink szerint legfontosabb szempontok a tréningcég kiválasztásában:

  • Szakmai tudás/ismeretek átadása
  • Új/újabb gyakorlati készségek elsajátítása
  • Gyakorlatiasság
  • Új irányzatok/tendenciák megismertetése
  • Nagy tudású és tapasztalt trénerek

A cégek számára a legfontosabb saját munkavállalóik továbbfejlesztése, hogy folyamatosan újabb és újabb gyakorlati készségekkel gazdagodjanak, hogy megismerjék az új trendeket, ne ragadjanak le a régi, esetleg már elavult módszereknél, frissítsék szaktudásukat annak érdekében, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudják magukból kihozni.

Korábbi ügyfeleink 100%-ban elégedettek voltak az általunk nyújtott szolgáltatásokkal, szervezett tréningekkel és trénereinkkel. A válaszadók 50%-a szerint sokkal jobb a SOTER Tréningakadémia megítélése a piacon található többi, hasonló szolgáltatást nyújtó céghez képest.

Összességében elmondható, hogy manapság a legfontosabb, hogy egy tréningszervező minőségi szolgáltatást nyújtson, minőségi trénerekkel dolgozzon és jó legyen megítélése a szakmai berkeken belül. Ezek megléte nélkül partnereink nem tartják elegendőnek a jó árakat, ha nincs mögötte egy jól felkészült csapat.


Bízunk benne, hamarosan Önnek is dolgozhatunk. Kérdéseivel, ajánlatkérésével forduljon bizalommal kollégáinkhoz!

Gáspár Zsóka
Tréningágazat-vezető
info@treningakademia.hu
+36 1 887 2326
+36 30 261 5809