Executive coaching

Executive coaching, azaz vezetői coaching

executive-coaching

Sokan azt gondolják, üzleti területen kizárólag vezetők vesznek részt coaching folyamatban. A coaching azonban sokkal szélesebb körben kínál megoldást:

  • Az ún. Executive coachingot általában felsővezetőknek javasoljuk. Min. 1000 coaching órás tapasztalattal rendelkező senior coachok valósítják meg ezeket a folyamatokat.
  • A Business coaching általában a munkahelyi, szervezeti sajátosságokat helyezi fókuszba. Pozíciótól függetlenül alkalmazható a módszer, nem kizárólag vezetői munkakörökben. Főként olyan coachokat alkalmazunk, akiknek az üzleti életben van tapasztalata, min. 200-500 coacholt órájuk van.
  • A Life coaching általában az egyéni érvényesüléssel, magánélettel kapcsolatos témákat érinti. Előszeretettel alkalmazunk pszichológiai háttértudással rendelkező coachokat.
  • A Skill coaching tulajdonképpen egyéni készségfejlesztés, mely a tréning és a coaching határvonalán található.

A fentiekben bemutattuk a coaching főbb területeit. Természetesen rengeteg irányzat létezik ma már, hogy mindenki megtalálhassa a számára legjobban működő műfajt. Fontos azt is megjegyeznünk, hogy a fenti műfajok gyakorta együtt jelennek meg. Ezt fel kell ismernie a coachnak, a hasonlóságokra felhívva a figyelmet, hogy ezáltal is a lehető legjobb megoldást tudja megtalálni a coachee.

A Executive coaching során a téma, a fókusz az adott személy függvénye minden esetben. Leggyakrabban a vezetés, a csapat kezelése, motiválása, generációváltás, munka-magánélet egyensúlya, stb. fordulnak elő, azonban nem kizárólagosan.


További, bővebb információ:


Ajánlatkérés, érdeklődés

Ajánlatkérésével, érdeklődésével kapcsolatban keresse bizalommal kollégánkat!

 

 

Ormosi P. Bonifác
tréningszervező
Tel.: +36 30 260 3825 | +36 1 887 2375
E-mail: ormosi.bonifac@soterline.hu