Innermetrix tesztek

Az Innermetrix tesztcsomag 3 tudományos alappal bíró profilt foglal magában:

  • DISC index – a viselkedés hogyan-ja
  • Values Index – a cselekvés miért-je
  • Attribute Index – mi – a kompetenciák megléte

DISC Index (a viselkedés HOGYAN-ja)

A személy magatartását vizsgáljuk meg elsőként természetes és adaptív, felvett állapotában. Ez az információ segít minket abban, hogy

  • a legideálisabb környezetet alakítsuk ki munkatársainknak ahhoz, hogy tehetségük teljes mértékben ki tudjon bontakozni
  • segít a csoporton belüli kommunikáció fejlesztésében
  • segíti az együttműködést
  • a csoporton belül támogatja az értékesítést

Ez a mérés tárja fel a teljesítmény különböző területein – mint termelékenység, teljesítőképesség és megtérülés – a fejlődési lehetőségeket, mivel ezekre együttesen és pozitívan gyakorol hatást.

Értékek Index (a cselekvés MIÉRT-je)

Ez adja meg a választ arra, hogy mi hajt előre és motivál valakit, vagy mi vált ki szenvedélyt valakiből.

E profilban a személy értékstruktúráját, motivációit vizsgáljuk meg. Az értékek és motivációk azok, melyek meghatározzák viselkedésünket, cselekedeteinket. Így ezen teszt segítségével egy réteggel mélyebbre tudunk hatolni a munkavállaló megértésében, motiválásában, teljesítménye maximumának támogatásában.

Attribute Index (MI – a kompetenciák megléte)

Azt vizsgálja, hogy az emberek hogyan értékelik környezetüket és azokat a tényezőket, amelyek döntéseiket együttesen befolyásolják.

Ez a profil tájékoztat arról, hogy egy személy hogyan gondolkozik és hozza meg döntéseit. Ez meghatározó, főleg egy teljesítményfüggő környezetben. A kapott eredmények alapján azonosítjuk minden egyes személy tehetségeit, és a személy jelenlegi kompetenciaszintjét ezen tehetségein belül.

Ennek a három dimenziónak az együttes értelmezését követően megkapjuk egy személy MI, MIÉRT és HOGYAN-ját, vagyis:

  • MI a természetes tehetsége
  • MIÉRT motivált abban, hogy ezt használja és
  • HOGYAN fogja előnyben részesíteni ezek használatát

A tesztek alkalmazásának igazi haszna abban áll, hogy a fejlesztés során személyre szabott utat garantálunk, így a cél biztosan elérhető.

Természetes tehetségeinknek, motivációinknak és viselkedési formáinknak ezen kombinációja határozza meg egyéniségünket, és ezek jelentik számunkra azt a potenciált, ami a legmagasabb teljesítmény- és sikerszintre tud bennünket juttatni.

Az Innermetrix felhasználási területei

Az általunk bemutatott módszert többféle területen is alkalmazhatjuk: így szerepet játszhat már a kiválasztáskor, később a teljesítmény növelésében, a csoport fejlesztésében, motiválásában, stb. Az alábbi táblázat foglalja össze, hogy leggyakrabban milyen területeken alkalmazzuk a profilokat. Természetesen a felhasználási terület határozza meg, hogy mely profil(ok) bevonása lehet szükséges a megfelelő előkészítéshez.

Innermatrix

Ajánlatkérésével, érdeklődésével kapcsolatban keresse bizalommal kollégáinkat!

Gáspár Zsóka
Tréningágazat-vezető
info@treningakademia.hu
+36 1 887 2326
+36 30 261 5809