Katonai kiképzés (Outdoor csapatépítő tréning)

Miért éppen katonai csapatépítés?

Ez a programunk a csapatépítési módszereit a katonai felkészítő tréningekből merítette. Hogy miért? Bár nem közismert, de a hadsereg volt az első olyan szervezet, amely hangsúlyt fektetett arra, hogy az embereket egy jól működő csapattá képezze.

A katonai alakulatok számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amely a civil vállalatok sikeres működéséhez is elengedhetetlen. Ilyen a fegyelmezett csapatmunka, a jól meghatározott szerepkörök és pozíciók, a precíz feladat-végrehajtás, a projektszerű tervezés és végrehajtás, a stratégiai gondolkodás és az alkalmazkodó képesség ellenséges környezetben. Azonban tréningjeinken a katonai agresszió semmilyen formában nem nyilvánulhat meg, még az önvédelmi oktatásokon sem.
Hiszen számunkra nem a célpontok megsemmisítése a cél, hanem a feladatok minél eredményesebb végrehajtása, a fegyelmezett csapatmunka, és a közös cél elérése. A fegyverek csak másodlagos szerepet töltenek be a program során, csupán a különleges és újszerű eszközei a képzésnek.

Lehet játék, vagy lehet komoly

Mint bármely másik csapatépítési forma esetében, a katonai csapatépítés is alkalmazható fejlesztési célok megvalósítására, illetve élményközpontú, szórakoztató programként. A különbség ott jelenik meg, hogy az irányított csapatépítésen az egyes feladatok végrehajtása a trénerek által moderált, a csapatok teljesítményét pedig nem csupán az elért eredmények alapján értékelik, hanem az együttműködés mértéke és minősége alapján is. A tréning lehetőséget nyújt az egyéni és a csapat erősségeinek és fejlesztendő területeinek feltárására. A jól megtervezett és előkészített gyakorlatok során a résztvevők gyakorolhatják a csapatmunkához szükséges készségeiket.

A tréningen a következő kompetenciákat fejleszthetjük:

  • együttműködés
  • tervezés és stratégiaalkotás
  • döntéshozatal
  • kommunikáció
  • időgazdálkodás
  • alkalmazkodás

Ezzel szemben a játék alkalmával a résztvevők szabadon, részletes instrukciók és utasítások nélkül élvezhetik ki a katonai harcászathoz hasonló izgalmakat. Mindkét esetben egy különleges atmoszférájú és nem hétköznapi esemény részesei lehetnek azok, akik ezt a programot választják.

Pontosan miről is szól ez a tréning?

Katonai csapatjátékaink között a modern számháború legújabb formáit nyújtjuk a különösen izgalmas szórakozásra vágyó ügyfeleink részére. A résztvevők többféle játékforma közül választhatnak. Játszhatnak egymás ellen az utolsó emberig, küzdhetnek ellenséges orvlövészek kisebb csapata ellen, védhetnek vagy elfoglalhatnak egy adott területet, de célja lehet a játéknak egy adott VIP személy megvédése vagy ”likvidálása is”. Trénereink volt hivatásos katonák, akik számos éles bevetés tapasztalatával segítenek még izgalmasabbá tenni a programot, így a valódi harcok izgalmát élhetik át az extrém szórakozást kedvelők!

A résztvevők a következő fegyvertípusok közül választhatnak:

Airsoft

Az airsoft fegyverek az eredetiekhez szinte megszólalásig hasonlító, valósághű puskák. Természetesen az éles lőszer helyett apró műanyag golyócskákat lőnek ki egy beépített elektromos motor segítségével. A találatok csupán enyhe fájdalommal járnak, sérülést nem okoznak. A szemek és az arc védelmében azonban csak maszkban vagy védőszemüvegben lehet játszani.

Lasertag

A modern technika legújabb fejlesztése a lasertag, az infravörös fénnyel működő játékfegyverek. Előnye a nagyfokú pontosság, a találatok nem okoznak fájdalmat, nem szükséges védőfelszerelés, a csalás lehetőségét pedig tökéletesen kizárja, mivel a résztvevők ruházatán és fegyverén található érzékelők automatikusan jeleznek, ha valakit találat ér.

Paintball

A sokak által már ismert, és napjainkra professzionális szintre fejlesztett csapatjáték a paintball. Itt a résztvevők nagy nyomású levegővel működő fegyvereket kapnak, és festékkel töltött golyókkal lőhetik az ellenfél játékosait. Ehhez a játékformához is elengedhetetlen a védőfelszerelés (sisak) használata.

Mivel tudjuk még érdekesebbé tenni a tréninget?

A katonai programunkat még színesebbé és érdekesebbé tudjuk tenni különféle, katonai és katonai külsővel ellátott járművekkel. Csapatszállító teherautók és páncélozott gépjárművek, extrém teljesítményű terepjárók és quadok állnak a résztvevők rendelkezésére.
A program nem csupán szárazföldi gyakorlatokból állhat, számos, vízen végrehajtható feladattal szolgálhatunk a kihívást kereső ügyfeleink részére.

Kiknek ajánljuk ezt a tréningünket?

A program kiválóan alkalmas olyan csapatok számára, akik fejlődni kívánnak a pontos információ-gyűjtés és –átadás, a csoportos stratégia-alkotás, a precíz végrehajtás és az összehangolt csapatmunka területén. Ideális mindazoknak, akik meghatározott csapatszerepek szerint dolgoznak együtt, és a csapattagok együttes teljesítménye vezet el a végső sikerhez.

Milyen eredményt hozhat a program?

A program eredményeként a résztvevőkben tudatosulnak mindazon tényezők, amelyek a sikeres csapatmunka feltételei. Felismerik saját erősségeiket és fejlesztendő területeiket, de segítségére lehetnek egymásnak is a tanulási folyamatban. A tréningen begyakorolt együttműködést a munkájukba is átültethetik, hatékonyabbá téve ezzel a mindennapi tevékenységüket. A közös élmény és a tapasztalatok által nyíltabbá válik a munkatársakkal való kommunikációjuk. Erősödik bennük az összetartozás és a csapattagok iránti bajtársiasság érzése.

Ajánlatkérésével, érdeklődésével kapcsolatban keresse bizalommal kollégánkat!

Gáspár Zsóka
Tréningágazat-vezető
info@treningakademia.hu
+36 1 887 2326
+36 30 261 5809