Lackfi János: Köznapi kreativitás

Cím: Köznapi kreativitás – Szavak recept nélkül
Időpont: 2016. december 6. (17.30-20.00)
Helyszín: Soter Tréningakadémia, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 7.
Előadó: Lackfi János
A tréning részvételi díja: 4.000 Ft + ÁFA/fő, azaz bruttó 5.080 Ft/fő

Az előadás célja, hogy a résztvevők megismerjék, hogy az életük, munkájuk során milyen haszonnal jár a kreativitás és a kommunikáció, mire is jó a köznapi kreativitás!

Köznapi kreativitás

Lackfi János költő, író, műfordító: körülbelül 30 kötetet írt gyerekeknek és felnőtteknek, közel ennyit fordított is. Tizenhét évig tanított a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Legújabb könyvsorozata különösen nagy siker: „Milyenek a magyarok?” (2012) című publicisztika-kötete már közel 30 ezer példányban kelt el, ezt követte a „Milyenek MÉG a magyarok?” (2013) és a „Három a magyar igazság” (2014). A József Attila-, Déry Tibor-, Illyés Gyula- és Prima Primissima-díjas író-költő szövegeit a Kaláka, Herczku Ágnes, Malek Andrea és Lovasi András énekli. A Lyukasóra című tévéműsor műsorvezetője, műveit tizenöt nyelvre fordították le, sokat szerepel külföldön és itthon is.”

Rendhagyó előadássorozatunk részeként olyan témák kidolgozását és nagyközönséggel való megismertetését tűztük ki célul, melyek nem csupán az egyes szakterületek képviselőinek szólnak, hanem egyaránt érdekesek lehetnek az „utca emberének” is. Olyan kérdéseket vetünk fel interaktív előadások keretében, melyek magánéletünkben és munkahelyünkön egyaránt aktuálisak, és mindezt az éppen adott terület kiemelkedő képviselőjének tolmácsolásában adjuk át a résztvevőknek.

Sorozatunk 2. előadása a kommunikációt és a kreativitást helyezi előtérbe, és ennek a két készségnek az egymásra hatását, fejlesztését és hasznosságát vizsgálja napjaink egyik legtermékenyebb és legelismertebb kortárs költőjének, írójának segítségével.

Köznapi kreativitás – Szavak recept nélkül

Amit eszünk, azzá leszünk? Vagy inkább azzá, amit kimondunk? És amit nem (merek/tudok) kimondani, az nem én vagyok? Egy felmérés szerint az emberek jobban félnek a nyilvános megszólalástól, mint attól, hogy kitör egy újabb világháború. Na de ha nem szólalok meg, miként derül ki az, hogy ki vagyok? Belül mindannyiunkban zsibongnak a legjobb szándékok és legremekebb ötletek, de mi van, ha útközben elkallódnak, sose válnak szavakká? Jó hír, hogy a szóbeli-írásbeli kreativitás fejleszthető, hatása pedig nagyon sokrétű. Gyógyít, szórakoztat, összefog, pihentet, segít átélni gyászt, dühöt, fájdalmat, örömöt.

Lackfi János másfél évtizede oktat Kreatív Írást egyetemen, tanfolyamon, iskolában, sokfelé, s tapasztalatát interaktív előadás formájában osztja meg az érdeklődőkkel.

Kiknek ajánljuk:

Előadásunkat mindazoknak ajánljuk, akik szeretnének többet hallani arról,

  • hogyan fejezhetjük ki önmagunkat, és érvényesíthetjük érdekeinket a mindennapokban
  • miként fejleszthető a kreativitás, és hogyan alkalmazható akár a munkahelyi környezetben is
  • milyen pozitív hatásokkal jár, ha kimondom, kiírom a gondolataimat, és hogyan tehetem ezt meg
  • miként leszünk magabiztosabbak az élet minden területén attól, hogy kreatívak vagyunk, és jól fejezzük ki magunkat

Mindezekről egy könnyed délutáni program keretében hallhatnak, ahol Lackfi János viszi a szót!

 

 


Kérdéseivel, ajánlatkérésével forduljon bizalommal kollégánkhoz, Wittmann Brigittához!

wittmann.brigitta@soterline.hu

Telefon: +36 30 446 1038 | +36 1 887 2357