Kreatív építő tréning (Outdoor csapatépítő tréning)

Mi is ez a tréning?

Csapatépítő tréningünket úgy állítottuk össze, hogy a lehető legjobban alakítható legyen az Ön igényeihez! A tréning multifunkcionális; a kívánt eredményt –az elérendő cél függvényében más-más módszertannal- de mindenképp a közös munkavégzés eszközével érjük el.

A feladat, minden esetben valamilyen tárgy, szerkezet megépítése. Az építőmunka, a résztvevők létszámától függően, történhet egy közös nagy csoportban vagy kisebb csoportok versenyeként.

Az építmények lehetnek funkcionális szerkezetek (hajók, katapultok, stb.), lehetnek művészi értékűek (a cég szobra, a csapat toteme), de szolgálhatják a cég társadalmi felelősség-vállalásának szerepét is (állatetető-, játszótér- vagy kertépítés).

Az építést minden esetben a csapatépítési tréningek ezen típusára specializálódott trénereink és műszaki szakemberek felügyelik.

Mik voltak az eddigi legsikeresebb építő tréningjeink?

  • 2-3 fős papírhajó-építés és evezőverseny
  • Középkori hajítógép építő verseny, avagy ki veszi be a várat
  • Állítsuk szobrot a saját csapatunknak
  • Vadetetők építése a Pilisben
  • Vidéki játszótér-építés

Mi a tréning célja?

Az építő tréning célja, hogy a résztvevők az aktív alkotó munka során fejleszthessék együttműködési készségüket és kommunikációjukat, illetve megteremtsék, vagy tovább erősítsék a csapatidentitás és az összetartozás érzését.

A program tudatosítja a csapattagokban, hogy a céljaik közösek és a végső sikert együttműködve érik el a leghatékonyabban. Ezen felül, a tréning jellegétől függően, lehet cél a közös alkotás, a versengés és a segítő, adományozó szándék is.

Egyedi kerettörténetek

A program keretét általában egy kitalált történet adja meg, amely megteremti az alkotó munka hangulatát és a vissza-visszatérő utalások, játékos elemek biztosítják a résztvevők önfeledt jókedvét.

Kiknek ajánljuk tréningünket?

A közös építés remek alkalmat jelent azok számára, akik munkájuk során elsősorban szellemi tevékenységet folytatnak, ezért a kétkezi alkotás élménye hiányzik mindennapjaikból, ugyanakkor ezt szívesen megtapasztalnák.

A program egyúttal alkalmas olyan személyek számára is, akik alkotó munkát végeznek, de építő, „teremtő” készségüket szeretnék kipróbálni a munkájukon kívül is.

Abban az esetben is ideális választás a tréning, amennyiben a cég a társadalmi felelősségvállalásának kíván egy hasznos és tevékeny lehetőséget találni.

Milyen eredményt hozhat a program?

Az építő tréning kiválóan fejleszti a csapat együttműködését és belső kommunikációját. Az építmények megalkotásához ugyanis feltétlenül szükség van a közös ötletekre, döntéshozatalra, tervezésre és kivitelezésre. Ezt csak úgy valósíthatják meg sikeresen a csapatok, ha aktív, többirányú kommunikációt folytatnak, figyelembe veszik egymás véleményét, ötleteit, valamint sikerül közös álláspontot kialakítaniuk és megfelelő módon tudják felosztani a csoportszerepeket.

Az építésben ténylegesen egymás segítségére vannak utalva a résztvevők, hiszen a különböző konstrukciós fázisokat, részelemeket egymással összhangba kell hozniuk, ami komoly csapatmunkát követel meg tőlük.

A program végén a csapat erőfeszítéséből születik meg az építmény, és a közös siker és győzelem élménye minden csapattag számára feledteti a munka fáradalmait.

Ajánlatkérésével, érdeklődésével kapcsolatban keresse bizalommal kollégánkat!

Gáspár Zsóka
Tréningágazat-vezető
info@treningakademia.hu
+36 1 887 2326
+36 30 261 5809