Stressz- és konfliktuskezelés tréning

A tréning címe: Stressz- és konfliktuskezelés tréning
Képzési idő: 100 óra
Maximális csoportlétszám: 20 fő
Engedélyezési szám: E-000201/2014/D011

A tréning moduljai nem szervesen egymásra épülnek, hanem önállóan is igényelhetőek!

Projektmenedzsment tréning

A program célja, hogy a résztvevő olyan fokú önismeretre és emberismeretre tegyen szert, amely elengedhetetlen feltétele a megfelelő stressz- és konfliktuskezelési módszerek alkalmazásának.

Célja továbbá, hogy az alapfokú asszertív kommunikációs elemek elsajátítása után megismertesse a résztvevőket mind a konfliktuskezelés, mind a stresszkezelés legmodernebb módszereivel, s megmutassa, hogy mely technikák azok, amelyeket az adott személy hatékonyan tud alkalmazni munkája és magánélete folyamán.

Mindemellett a teljes képzés célja nem csupán a probléma megoldása, hanem annak megelőzése is: így a megelőzés elsajátítása a stressz és kiégés kialakulásában, valamint az előre nem vivő konfliktusok megelőzésében, minél rövidebbre zárásában.

A részvételi díj tartalmazza a folyamatos kávészüneti bekészítésben fogyasztható pogácsa, ásványvíz és kávé árát.


Kiknek ajánlott a Stressz- és konfliktuskezelés tréning?

A program célcsoportját alkotják egyrészt azon munkavállalók (állami és/vagy gazdasági szférában egyaránt), akiknek a mindennapi munkavégzése stresszel terhelt, valamint akiknek munkavégzése konfliktusok felvállalásával, megoldásával jár (ügyfélszolgálat, vezetők, kollégák, stb. között). A célcsoportot alkotják ugyanakkor azok, akik nem hajlandóak vagy képtelenek szembenézni akkora mennyiségű stresszel és konfliktussal, amely munkájukra és közérzetükre már negatív hatást gyakorol.

Mindemellett a célcsoport képviselői azok is, akik munkanélküliek, s az ebből fakadó stresszel és konfliktussal állnak szemben. Tehát a képzés mind a munkából, mind a magánéletből fakadó nehézségekkel

A Stressz- és konfliktuskezelés tréning moduljai:

  1. modul: A stressz- és konfliktuskezelés kommunikációs alapjai
  2. modul: Lépjünk időben – Konfliktusok kialakulása és megelőzése
  3. modul: Konfliktuskezelési módszerek
  4. modul: Stresszkezelési módszerek, megküzdési stratégiák
  5. modul: Proaktivitás, a stressz és a kiégés megelőzése