Tréning reggeli – Stresszből konfliktus, konfliktusból stressz – Hogyan lehet a spirált megállítani?

Tréner: Preszeller Dóra-Meditációs tréner, coach és NLP mester 

Ajánlott: Vezetőknek, szakértőknek, munkatársaknak egyaránt.


A stressz általi belső feszültségünk nem csak közérzetünket, teljesítőképességünket befolyásolja, hanem helyzetértékelésünket és spontán reakcióinkat is, amivel konfliktusokat generálhatunk, vagy a konfliktus helyzetek eszkalálásához járulhatunk hozzá. Mindeközben a munkahelyi konfliktusok előidézte belső feszültségünk a stressz szintünkre gyakorol jelentős negatív hatást. E kölcsönös gerjesztő folyamat megjelenhet csoportos szinten is, ezáltal a hatás megsokszorozódik.

Tréningünkön a stressz és a konfliktus összefüggéseit vizsgáljuk abból a célból, hogy a résztvevők megtalálják azokat lehetőségeket, amivel elkerülhetők az indokolatlan konfliktusok és a haszontalan stresszforrások.

A distressz hatásainak tudatos felismerésével a szükségszerűen felmerülő munkahelyi konfliktushelyzetek erőforrásként, nyereségforrásként való hasznosításához nagy mértékben járulhatunk hozzá.

Tematika/Eszközök (Mit várhat a jelentkező?)

  • A konfliktus, mint stresszor - Milyen konfliktus helyzetek idéznek elő aktuális feszültséget, negatív érzelmeket és melyek a tartós stresszforrások?
  • A stressz, mint konfliktusforrás - Hogyan hat a konfliktus helyzetekre, azok megítélésére és abban gyakorolt viselkedésünkre a szereplők stresszállapota?
  • Feszültségszabályozás konfliktus helyzetben - Hogyan tudjuk saját viselkedésünket tudatosan befolyásolni a nehezebb időszakokban? Hogyan viszonyuljunk stresszes munkatársainkhoz, hogyan segítsük őket a helyzet reális megítélésében és a megoldás keresésben?
  • Ön- és társismeretet támogató esetelemzések, gyakorlatok, konfliktus-csillapító technikák, egyszerű és praktikus, a napi élethelyzetekben alkalmazható feszültségcsökkentő, stresszoldó módszerek megismerésével segíti a tréning résztvevőit a stressz-konfliktus – még több stressz – még több konfliktus köréből való kilépéshez.
Kedves Érdeklődő! A vírushelyzet miatt úgy gondoljuk az a felelősségteljes döntés, ha a pandémiás időszak alatt a Tréning reggeli eseményeket szüneteltetjük. Elnézést kérünk, s bízunk benne, hogy mielőbb találkozhatunk eseményeinken.

Jelentkezéssel, érdeklődéssel kapcsolatban forduljon bizalommal kollégánkhoz!

Gáspár Zsóka
info@treningakademia.hu
+36 1 887 2326
Tréningágazat-vezető