Túlélő tréning (Outdoor csapatépítő tréning)

Mi is ez a tréning?

A túlélési tréning egy olyan csapatépítési forma, amely során a résztvevők az együttműködés-fejlesztésen túl elméleti és gyakorlati ismereteket szerethetnek olyan túlélő technikákról, amelyek alapvetően szükségesek az életben maradáshoz, ha természetes környezetekben kerülnénk kritikus helyzetbe (eltévedtünk, balesetet szenvedtünk, stb.).

A saját, megszokott környezetünkben otthonosan mozgunk, és az esetek többségében mindig közel is a segítség, ha bajba kerülnénk. Azonban ez rögtön megváltozik, amint váratlan esemény történik velünk, amikor csak magunkra és társainkra számíthatunk. Amikor a csapat eltévedt egy ismeretlen erdőben, ahol nincs térerő; egy társuknak kificamodott a bokája; egy gyorsfolyású, széles patak állja útjukat; esteledik és nem készültek meleg ruházattal. Ilyen körülmények között az életünket mentheti meg a csapattagok összefogása, kitartása és a túlélési technikákról szerzett ismerete.

A túlélő tréning – amellett, hogy a résztvevők elsajátítják a legfontosabb túlélési technikákat és azok elméleti hátterét – kiváló csapatépítő program. A csapattagoknak szorosan együtt kell működniük, és aktív kommunikációt kell folytatniuk a közös siker érdekében. A feladatok megoldásában nem az egyéni sikerek vagy teljesítmény számít elsősorban, a cél, hogy a csapat összes tagja megtalálja szerepét és kivegye a részét a munkából.

Mi a túlélő tréning célja?

A tréning célja kettős. Egyrészt egyedi és talán a leghatékonyabb módszerrel fejleszti a résztvevők együttműködési és kommunikációs készségét, az egymásra utaltság és a közösen átélt túlélési szituációk, kalandok igazi csapattá kovácsolják az egyéneket. Másrészt a csapattagok olyan hasznos és adott helyzetben életmentő tudással és gyakorlattal lesznek gazdagabbak, amelyeket más képzésen nem sajátíthatnának el. A tréning egyszerre fejlesztő jellegű és izgalmas kaland a résztvevők számára.

Kiknek ajánljuk tréningünket?

Azoknak az ügyfeleinknek ajánljuk ezt a típusú tréninget, akik szeretnének egy különleges - a megszokott, játékos vagy sport jellegű csapatépítő tréningektől eltérő - programon részt venni. Fontos tudni erről a csapatépítésről, hogy nem csupán kimozdít a megszokott környezetből, de a személyes komfortzóna elhagyására is készteti a résztvevőket, amely egyedi hangulatot és kiváló fejlődési lehetőséget biztosít a csapat és az egyén számára.

Milyen eredményt hozhat a túlélő tréning?

A program egyszerre fejleszti a résztvevők találékonyságát és problémamegoldó képességét, valamint a csapattagok közti együttműködést. Az újszerű feladatok új kihívásokat is jelentenek a csapat számára, míg az egymásra utaltság és a közös kaland élménye komoly fejlődést eredményez a csapatidentitás terén.

Ajánlatkérésével, érdeklődésével kapcsolatban keresse bizalommal kollégánkat!

Gáspár Zsóka
Tréningágazat-vezető
info@treningakademia.hu
+36 1 887 2326
+36 30 261 5809