Vadvízi kalandok (Outdoor csapatépítő tréning)

Mit is nyújt ez a program?

Vadvízi programjaink résztvevőinek különleges kalandokban lehet részük. Szlovénia és Ausztria lenyűgöző hegyvonulatai és magával ragadó szépségű völgyei között élvezhetik Közép-Európa legszebb hegyi folyóinak hol kellemes hömpölygését, hol természetes vadságát.
Az izgalmas és szórakoztató kalandok közül mindenki megtalálhatja a kedvére való programot:

1. Vadvízi evezés csapatban, párban vagy egyénileg
Ügyfeleink többféle lehetőség közül választhatnak kalandvágyukhoz mérten: a kecsesebb, ám sportosabb kenuk (1-3 fős), vagy a stabilabb, ezáltal nagyobb biztonságérzetet nyújtó raftok (6-8 fős) közül. A nagyobb hajókat minden esetben szakképzett túravezető kormányozza.

2. Canyoning a természet legizgalmasabb csúszdáin
A canyoning egy olyan túra, amely során a résztvevők patakmedrekben haladnak lefelé, és az ott kialakult vízeséseken csúszdáznak végig, vagy épp kisebb-nagyobb sziklákról ugrálnak le a víz által kivájt, mély medencékbe, mint egy természetes csúszdaparkban. Rendkívül szórakoztató program.

3. Hydrospeed – A víz igazi ereje
A hydrospeed a víz erejének testközeli megtapasztalását jelenti. A résztvevők egy műanyag úszótesten, búváruszonyban és neoprén ruhában úsznak le a folyó kevésbé veszélyes szakaszain, kajakos túravezetők felügyelete mellett.

4. Vadvízi csapatépítő gyakorlat
A vadvízi evezés nem csupán izgalmas kalandprogram lehetőségét kínálja a résztvevők számára. Egy gyorsfolyású, kanyargó és örvénylő, igazi vad folyón való lejutás komoly odafigyelést és összehangolt csapatmunkát követel meg. Különösen fontos a megfelelő csoportszerepek megválasztása, az egyértelmű és a két- vagy több irányú kommunikáció. A csapattagoknak egyénileg is mindent meg kell tenniük a csapat sikeréért. Az evezés során mindenkinek pontosan tudnia kell a dolgát, és saját munkájával a többieket kell tudnia támogatni

A csapatépítő gyakorlatot olyan módon építjük bele program menetrendjébe, hogy ne különüljön el élesen a felhőtlen kikapcsolódást jelen a vadvízi evezéstől és egyéb szórakoztató programrészektől.

A gyakorlat során a résztvevőknek egy mentőcsapat tagjaiként különböző mentési helyzeteket kell megoldaniuk (képzett és tapasztalt vízimentő irányítása és felügyelete mellett) oly módon, hogy a folyó egyes pontjain előkészített, és a trénerek által felvázolt szituációkban kell a mentőcsapat tagjainak együttműködni, és az adott helyzetben a segítségre szorulót (aki vagy élő ember vagy bábu) megmenteni.

A természet lenyűgöző szépsége
Az izgalmas kalandok közben a résztvevők megcsodálhatják a térség gyönyörű természeti adottságait: a lélegzetelállító, felhőkbe burkolózott hegyvonulatokat, a magasból lezúgó vízeséseket, és a szurdokokban kanyargó kristálytiszta hegyi folyó hívogató szépségét.

Biztonság és rugalmasság
Túráinkon képzett vezetők ügyelnek az Ön biztonságra, akik nemzetközi rafting túravezetői-, szlovén vadvízi mentő-, és elsősegély-nyújtó vizsgával rendelkeznek. A programon mindenki biztonságos körülmények közt tapasztalhatja meg a víz erejét, és ízelítőt kaphat a vadvízi evezés varázsából. A túrák nehézségi foka, időtartama rugalmasan alakítható az ügyfeleink igényei alapján.

Hova szervezzük programjainkat?

Bovec, Szlovénia
A Júliai-Alpok hegyei között, három csodálatos völgy találkozásánál található Bovec, a térség idegenforgalmi központja, mely télen a sízés, tavasztól-őszig pedig a vízi- és hegyi sportok szerelmeseit csábítja. A Júliai-Alpok-ból előtörő Soča változatos medrével és kristálytiszta vizével Európa egyik legkedveltebb vadvízi paradicsoma, ahol mindenki talál a tudásának, felkészültségének, kalandvágyának megfelelő erősségű folyó-szakaszt. A térség számos további program lehetőséget kínál a sportot, kihívást kedvelők számára.

Palfau, Ausztria
Az elmúlt években Palfau Steiermark legszebb vadvízi paradicsomává nőtte ki magát. A rafting programon, vadvízi evezésen kívül kirándulásra, hegymászásra, biciklizésre, erdei szaunázásra és még számos egyéb aktív pihenésre van lehetőség. A falut átszelő Salza folyó, az őt körülvevő hegyek gleccser vízéből táplálkozik. A folyón a könnyű szakaszoktól az igazán izgalmasakig minden átmenet megtalálható, ezért bátran ajánljuk minden evezni vágyó ügyfelünk számára.

Mivel tudjuk még érdekesebbé tenni a programot?

Kerékpáros és gyalogos túrák
Bovec környéke különleges látnivalókkal szolgál a túrázni vágyók számára, melyek megtekintéséhez akár több órás kirándulásra is indulhatunk.

Történelmi túrák
Bovecből indulva a Soča–völgye számtalan történelmi látnivalót is rejt magában az első világháború híres ütközetéből, az isonzói csatából (erődök, bunkerek, az elesett katonák emlékműve). Gyalogos túráinkat ezek mentén, a Júliai-Alpok legszebb részeihez szervezzük.

Barlang túrák
Bovec közvetlen közelében izgalmas barlangokat fedezhetünk fel, amelyekben kedvünkre barangolhatunk a túravezetők szakszerű felügyelete mellett.

Via-ferrata túrák
A leginkább kalandvágyó ügyfeleink részt vehetnek viaferrata túrákon is, amelyek olyan utakon való hegymászást jelent, amelyet profi sziklamászók építettek ki annak érdekében, hogy a kevés gyakorlattal rendelkező kalandvágyók is sikerrel teljesíthessék ezt a kalandot.

Lovaglás
Bovec a lovak szerelmeseinek is kiváló terepet nyújt. Aki szeretné a tájat lóháton is megcsodálni, annak lehetősége nyílik 2-3 órás, félnapos vagy akár egész napos túrákon részt venni.

Adrenalin-park Bohinjban
A kalandpark sajátossága a fa oszlopokra épített kötélpálya, ahol magasan képzett és gyakorlott trénerek felügyelete mellett tapasztalhatunk meg teljesen új és különleges szituációkat. Mivel a résztvevőknek minden feladatot párosan kell elvégezni, a program kiválóan alkalmas a csapatépítésre, a résztvevők egymás iránti bizalmának fejlesztésére.

Kiknek ajánljuk ezt a programunkat?

A vadvízi kalandjainkat azoknak az ügyfeleinknek ajánljuk, akik egy különösen izgalmas és élvezetes csapatépítésen szeretnének részt venni, miközben lélegzetelállító tájakon túrázhatnak. Azok számára ideális ez a program, akik szeretik az aktív kikapcsolódást és a csapatmunkát igénylő kihívásokat. A hegyi folyók természetes vadsága és szépsége rendkívüli és maradandó élményt nyújt a résztvevőknek!

Milyen eredményt hozhat a program?

A vadvízi evezés egyaránt alkalmas jutalom programok megvalósításához, céges sikerek megünnepléséhez, de komoly csapatépítő eredményt is produkálhat, amennyiben erre a célra kívánja alkalmazni. Az evezés, a túrák és az egyéb csapatépítő gyakorlatok során kiemelt fontosságú a csapattagok közti kommunikáció, az összehangolt csapatmunka és az egymás iránti bizalom. Ezek fejlesztését kiválóan szolgálja egy ilyen változatos és izgalmas program!

Ajánlatkérésével, érdeklődésével kapcsolatban keresse bizalommal kollégáinkat!

Gáspár Zsóka
Tréningágazat-vezető
info@treningakademia.hu
+36 1 887 2326